Vårvatten

När snösmältningen är som intensivast ökar vi mängden klor, vilket kan ge vattnet en viss smak och lukt av klor. Det görs för att säkerställa kvaliteten på vattnet, vattnet håller trots detta alltid en godkänd livsmedelskvalitet.

Snösmältningen är i full gång i fjällen. Vinterns snö, i myrmark och på fjäll, smälter till vatten som rinner över och genom marken ned till dalgångar och vattendrag. På vägen drar det med sig massa små partiklar och ämnen som svagt missfärgar vattnet. Hur mycket vattnet missfärgas varierar från år till år.
Dricksvattnet övervakas fortlöpande, både automatiskt och manuellt. Förutom dagliga kontroller som utförs av vår egen utrustning och personal så skickas prover regelbundet till ett laboratorium. När snösmältningen är som intensivast ökar vi mängden klor, vilket kan ge vattnet en viss smak och lukt av klor. Det görs för att säkerställa kvaliteten på vattnet. Det kan även förekomma en svag lukt och smak men vattnet håller trots detta alltid en godkänd livsmedelskvalitet.

Nyheter

Telefonväxeln ur funktion

UPPDATERING kl 13:30 Telefonväxeln är nu åter i bruk.

Läs mer
  • Kabelbrott medför problem med gatubelysningen

  • Luossabacken

  • Sommarens arbeten kring Malmvägen