Personuppgifter och cookies

EU:s nya dataskyddsförordning General Data Protection Regulation (GDPR) trädde i kraft den 25 maj 2018. GDPR innebär bland annat hårdare krav på hantering av personuppgifter och ersätter PUL.

Så hanterar vi dina personuppgifter

All personlig data ägs av dig som kund eller privatperson, detta innebär att du har rätt att få reda på hur vi som företag använder informationen om dig samt för vilket syfte. Din integritet är viktig för oss och vi hanterar dina personuppgifter med respekt och omsorg.

Den information som direkt eller indirekt kan kopplas till en enskild individ som är i livet räknas som en personuppgift. Till exempel personnummer, adress, anläggningsnummer, telefonnummer, e-postadress eller mätarnummer.

När du tecknar ett avtal med oss behöver vi hantera dina personuppgifter för att uppfylla vår del av avtalet och hantera dig som kund. Förutom namn och personnummer behandlar vi även uppgifter som till exempel adress, telefonnummer och e-postadress för att kunna kommunicera till dig på bästa möjliga sätt. Dina personuppgifter lagras och registreras i vår kunddatabas.

Vi behandlar dina personuppgifter efter att du blir kund hos oss, samt en tid efter att din kundtid hos oss har upphört. Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi hanterar om dig, även att få felaktiga uppgifter rättade. Du kan också kräva att vi begränsar vår behandling av dina personuppgifter om du till exempel anser att de inte är korrekta.

Om du anser att vi hanterar dina uppgifter felaktigt eller att dina rättigheter inte respekteras av oss har du möjlighet att kontakta Datainspektionen för att framföra klagomål.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av koncernens personuppgifter är Tekniska Verken i Kiruna AB, organisationsnummer 556204-3439.

Cookies

För att kunna ge dig som användare en så bra upplevelse av tekniskaverkenikiruna.se som möjligt använder vi oss av cookies. En Cookie är en textbaserad datafil som en webbserver kan be om att få spara på din dator. Den kan till exempel användas för att underlätta användningen av webbsidan för dig eller få sidorna att laddas snabbade på din dator. Med hjälp av en cookie kan vi också analysera hur besökare använder webbsidan.

Det händer också att vi använder externa partners för att kunna följa upp kampanjer eller aktiviteter vi gjort. Då lagras en tredjeparts cookie på din dator.

Det är viktigt att veta att cookies inte på något sätt skadar dina filer eller dator, utan de används för att ge dig en bättre användarupplevelse av webbplatsen du besöker. Informationen som lagras i våra cookies kan aldrig kopplas samman med din identitet.

Läs mer här om vilka cookies vi lagrar.

Nyheter

Lördagsöppet på ÅVC den 25 maj

Passa på att besöka ÅVC i Kiruna och Vittangi på lördag den 25 maj.

Läs mer
  • Vårvatten

  • Anbudsförsäljning smörjutrustning

  • Ledningsarbete i Luossajärvi