Vinnare i skoltävlingen

Återvinn och vinn

Tekniska Verken bjöd in Kiruna kommuns alla femteklassare till en tävling på temat återvinning och avfallshantering. Klasserna fick i uppdrag att rita och designa en sopbil på temat återvinning och sortering samt utforma en kortare slogan eller ett budskap kopplat till temat.

Att sortera allt avfall i hemmet är oerhört viktigt, det är en enkel insats som alla kan hjälpa till med för att göra Kiruna och världen mer hållbar.

Tre vinnande bidrag har valts ut och pryder våra sopbilar som rullar i hela Kiruna kommun.

Alfons

Alfons, klass 5 G Bergaskolan
Juryns motivering: Bidraget visar på ett tydligt sätt hur viktigt det är med sortering och återvinning lokalt samtidigt som det visar den globala utmaningen vi alla står inför.
Ladda ner det vinnande bidraget. , 342.9 kB.

Emilia

Emilia, klass 5 T Tuolluvaaraskolan
Juryns motivering: Med en bra slogan och en vacker teckning visar bidraget både bredd och mångfald, med våra inhemska djur så väl som mer exotiska djurarter är uppmaningen tydlig att vi måste värna om vår jord.
Ladda ner det vinnande bidraget. , 726.4 kB.

Lykke, Elias, Sixten

Lykke, Elias och Sixten, klass 5 Thoren Framtid Vargen
Juryns motivering: Barnen är det viktigaste vi har och detta bidrag visar tydligt barnens budskap som träffar mitt i prick. Eleverna har tagit sig an uppdraget med ett helhetsperspektiv som innehåller både värme, vänskaplighet och allas lika värde.
Ladda ner det vinnande bidraget. , 305 kB.

Tekniska Verken tackar för alla fina bidrag och ser fram emot ännu fler deltagande klasser nästa år. Vi önskar alla skolklasser en trevlig sommar!

Senast uppdaterad •
FRÅGA OSS!