Ska du besöka vackra Trollsjön?

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Ta bussen istället för bilen. Med hänsyn till trafiksituationen i området Trollsjön - Låktajåkka ber vi er att i möjligaste mån nyttja kollektivtrafiken för att minimera antalet fordon som parkerar längs E10.

Trollsjön är ett mycket välbesökt utflyktsmål sommartid och för att öka trafiksäkerheten bygger Tekniska Verken på uppdrag av Kiruna kommun och med Trafikverkets delfinansiering en parkeringsplats, busshållplatser och vindskydd. Arbetet pågår fram till oktober och därför är det lite stökigt i orådet. Vandringsleden leds tillfälligt om på en snitslad sträcka i cirka 500 meter, skyltar med karta över området finns vid starten av den tillfälliga leden. Observera att även leden mot Låktatjåkka följer den tillfälliga leden tills du passerat järnvägen. Följ skyltning och respektera avspärrningar och iakttag försiktighet i närheten av byggområdet.

För att öka tillgängligheten till Trollsjön genom kollektivt resande finns dagliga busslinjer mellan Kiruna och Låktatjåkka. Information om biljetter tidtabeller och hållplatser finns på: Länstrafiken Norrbotten www.ltnbd.se  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och www.visitabisko.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkommen till Trollsjön och den vackra fjällvärlden!

Senast uppdaterad •
FRÅGA OSS!