Fett i avloppet

När vi lagar mat använder vi ofta matfett av olika slag så som matolja, margarin eller smör. Fettet smälter vid matlagning men vad händer egentligen om du spolar ut det direkt i ditt avlopp?

När det smälta fettet hälls ut och blandas med avloppsvattnet i ledningsnätet så kommer fettet att stelna när det så småningom kallnar. Det leder till stopp i avloppet vilket i sin tur kan leda till översvämningar i källare, stopp i ledningsnätet eller problem i pumpstationer.

Krav på avskiljare

Precis som oljespill från bland annat verkstäder så är det krav på andra verksamheter som hanterar större mängder fett. Det handlar till exempel om restauranger och storkök.

Ta kontakt med vår kundtjänst för att ta reda på om och hur din verksamhet påverkas.

Använd vår praktiska tratt

Om du har fett kvar i din stekpanna eller gryta så kan du torka upp det med hushållspapper och slänga i det brännbara avfallet. Har du större mängder fett från till exempel storkok, fritering eller marinader så kan du hälla det i en PET-flaska och därefter slänga hela flaskan i det brännbara avfallet. Använd gärna vår praktiska miljötratt så blir det lätt att ta reda på överblivet matfett.

Nyheter

Anbudsförsäljning kompressor med tank och lufttork

Tekniska Verken säljer begagnad kompressor med lufttank och tork för tryckluft. Märke Atlas Copco.

Läs mer
  • Anbudsförsäljning billyft 4 ton

  • Extrem halka i Kiruna

  • Information öppettider under jul- och nyårshelgerna