Vatten

Vatten är en livsviktig förutsättning för allt liv på jorden. Vi är alla beroende av det när vi ska dricka, tvätta, diska, duscha eller spola i toaletten.

För oss i Sverige är rent och friskt vatten direkt ur kranen en självklarhet. Men att säkerställa en långsiktig tillgång kräver ett ständigt, hårt och noggrant arbete. Det arbetet utför vi dygnet runt året om.

Var vattnet kommer från

Råvatten renas mekaniskt, biologiskt och kemiskt och blir slutligen dricksvatten i din kran. Vattnet kommer antingen från grundvatten som pumpas upp ur borrade eller grävda brunnar, eller från så kallat ytvatten som hämtas från en sjö eller ett vattendrag. I Kiruna kommun utgörs vattenförsörjningen för det mesta av grundvatten. I Kiruna och Vittangi hämtas vattnet från Torne älv medan vattnet i Abisko hämtas från en sjö.

Friskt, gott och hälsosamt vatten. För fem öre.

För cirka fem öre per liter förser vi dig med friskt, gott och hälsosamt vatten från någon av våra vattentäkter runt om i kommunen.

Saker som inte ska i vattnet

För oss i Sverige är rent vatten i kranen en självklarhet, men rent vatten kräver ansvar, noggrannhet, teknik, hårt arbete och samarbete med kommunens alla medborgare. Under Avlopp kan du läsa mer om hur du kan hjälpa dig själv att få friskt, gott och hälsosamt vatten även i framtiden.

Nyheter

Ny spårkarta för Matojärviområdet 2020

Nu finns en ny spårkarta för Matojärvi-området med åkriktningar och anslutningsspår till hundspåret och jägarspåret.

Läs mer
  • Anbudsförsäljning kompressor med tank och lufttork

  • Anbudsförsäljning billyft 4 ton

  • Extrem halka i Kiruna