Nu prepareras skidspåren

Nu finns det preparerade skidspår för alla som väntat på att damma av längdskidorna. Jägarspåret 3,3 – 5,0 och 12 km, delar av Matojärvi, korta hundspåret samt 9 km på Lombolospåret är nu preparerat för både skate och klassisk åkning.

På vissa partier kan det finnas störningar i spårkvalitet eftersom vi ännu inte fått så mycket snö. Efter helgens snöfall hoppas vi att vår entreprenör har fått lite bättre förutsättningar med ökad snömängd för att tillverka ännu bättre spår för alla skidfantaster!

Kom ihåg att det inte är tillåtet att promenera längs skidspåren. Det gäller hela spårytan, på skatesidan och i de klassiska spåren

Även i Luossabacken händer det grejer! Där arbetar vi för fullt med snöläggning och målet är att kunna öppna någon del av anläggningen till höstlovet som är redan nästa vecka, förutsatt att vädergudarna ger oss både snö och minusgrader.

På Luossasbackens facebooksida uppdaterar vi med närmare information kring snöproduktionen: fb.com/luossavaarabacken

Nyheter

Begränsade öppettider

Kristi Himmelfärdshelgen har vi begränsade öppettider på återvinningscentralen och avfallsanläggningen i Kiruna samt på återvinningscentralen i Vittangi och Karesuando.

Läs mer
  • Ny webbtjänst för att hitta din tömningsdag

  • Driftstörningar i telefonväxeln

  • Anbudsförsäljning mobilt elverk