Vandalisering på Tuolluvaara lekplats

Den nybyggda lekplatsen i Tuolluvaara har utsatts för skadegörelse vid upprepade tillfällen. Någon har bland annat ägnat sig åt att förstöra det staket som omgärdar lekplatsen och som är till för att göra det säkert för mindre barn.

Första tillfället med skadegörelse upptäcktes för ett par veckor sedan. Därefter reparerades staketet till en kostnad av cirka 10 000 kronor. Under förra veckan hade någon återigen slagit sönder staketet. Detta måste få ett slut.

Vi tycker alla att det är tråkigt med vandalisering, inte minst när det handlar om nya och fina lekplatser som är till för alla barn. Dessutom resulterar det i höga reparationskostnader. Detta är pengar som annars hade kunnat komma alla Kirunabor till nytta i betydligt roligare projekt.

Tekniska Verken har polisanmält händelserna. Eventuella tips och iakttagelser som leder till att vandaliseringen upphör kan lämnas till Polisen.

Nyheter

Driftstörning fjärrvärme

På grund av pågående underhållsarbeten på fjärrvärmenätet förekommer driftstörningar i fjärrvärmeleveransen för stora delar av Kiruna C. Lombolo och Tuolluvaara drabbas ej.

Läs mer
  • Vandalisering på Tuolluvaara lekplats

  • Fjärrvärmetaxan justeras 1 januari 2020

  • Anbudsförsäljning