Stadsomvandlingen

Stadsomvandlingen

Kirunas stadsomvandling öppnar för möjligheten att skapa ett av världens mest hållbara samhällen. Kiruna kommun äger frågan, men Tekniska Verken har en viktig roll i flera projekt samt ansvarar för all infrastruktur.

Tekniska Verken jobbar med stadsomvandlingen i gemensamma projekt tillsammans med bland annat Kiruna kommun och LKAB för att lösa den stora utmaningen med stadsomvandlingen.

Vi är med i världens största stadsflytt

Att flytta en hel stad med bebyggelse, infrastruktur, el- och vattenförsörjning och inte minst invånare, är ett enormt projekt som kommer att pågå i många år. Det ger oss också möjligheten att skapa ett av världens mest hållbara samhällen.

Unik situation med unika möjligheter

Att jobba med hållbarhetsfrågan och att tillvarata möjligheterna med stadsomvandlingen är ett uppdrag vi haft från vår ägare Kiruna kommun i flera år. Det hänger samman med vår vision och vår affärsidé. Det kanske mest kända projekten är arbetet med ett nytt energisystem i samarbete med LKAB samt all infrastruktur i nya Kiruna centrum. Vi gör allt vi kan för att arbeta långsiktigt, smart och hållbart.

Kirunas nya centrum växer fram i snabb takt. När du passerar kan du upptäcka något nytt som nya byggnader, landmärken, gator och torg samt flyttade hus från gamla Kiruna. Nya stadhuset Kristallen är en sevärdhet liksom den vackra dagvattenparken.

Dagvattenparken

Besök gärna den vackra dagvattenparken som ligger i nära anslutning till stadshuset Kristallen.

Senast uppdaterad •
FRÅGA OSS!