Lärare

Hållbarhet är ett ämne som får stort fokus i läroplanen. Det är också ett ämne som en stor del av vår verksamhet kretsar kring.

För oss är det viktigt att samarbeta med skolorna i Kiruna kommun. På lärarsidan har vi samlat länkar till bra sidor där det finns fakta, lektionsplaneringar, övningar och annat material som vi hoppas du kan få användning av i din undervisning.

Våra medarbetare kommer gärna ut till din klass och berättar mer om vår verksamhet och hållbarhet ur olika perspektiv, både globalt och lokalt. Varje år arrangerar vi även tävlingen Årets vägvisare som ger eleverna en möjlighet att lära sig mer om hållbarhet samtidigt som klassen får chans att tävla om en fin prissumma. Vi erbjuder även studiebesök i delar av vår verksamhet.

Årets vägvisare

Vår egen tävling där deltagande klasser tävlar om titeln Årets vägvisare. Vinnarna får en fin prischeck.

Läs mer

Håll Sverige rent

För förskola upp till gymnasiet. Du hittar fakta, lektionsupplägg, upplägg på storytelling och mycket annat med övergripande hållbarhetsfokus.

Läs mer

Sopskolan

Skolår 7-9 med fokus på avfallshantering och farligt avfall. Här finns bland annat faktamaterial, lektionsförslag och övningar.

Läs mer

Återvinn batterier

Förskola och skola. Från Batteriåtervinningen kan du beställa skolmaterial om batterier och återvinning.

Läs mer

Vattenskolan

Årskurs 4-6. Eleverna lär sig om vattnets kretslopp med hjälp av grodan Kai. Här finns lektionsupplägg och förslag på experiment.

Läs mer

Återvinn med Bamse

Förskoleklasser och något äldre barn. Beställ en Bamestidning till dina elever som handlar om återvinning.

Läs mer

Naturskyddsföreningen

För förskola till årskurs 9. Under temat Energifallet som handlar om energi och hållbar utveckling, finns lärar- och elevmaterial, fakta, filmer etc.

Läs mer

Nyheter

Här är de rätta svaren från vår quiz på Kirunafestivalen

Visst var det lite klurigt att besvara våra tretton frågor? Det tyckte vi också men det är bra att lära sig och därför vill vi så klart att alla som var med i tävlingen ska få chansen att titta på de rätta svaren och kanske l...

Läs mer
  • Lördagsöppet på ÅVC den 25 maj

  • Vårvatten

  • Anbudsförsäljning smörjutrustning