Årets vägvisare 2018

Årets vägvisare är en tävling för elever i årskurs 7-9. Bygg och beskriv den hållbara staden med utgångspunkt i energilösningar, hantering av avfall samt vatten och avlopp. Fokus är kretslopp och återbruk. Bli Årets vägvisare och vinn prischeckar på ett sammanlagt värde av 25.000 kronor. Tävlingen pågår 15 januari till 8 mars.

Tävlingen är öppen för elever i årskurs 7-9, fokuserar på det hållbara kretsloppet och på att återbruka och återanvända produkter på ett smart sätt.

Vi vill att ni bygger och beskriver en hållbar stad utifrån ert perspektiv. I det ingår bland annat upp­värmning, industrier, energilösningar, avfallshantering, sopsortering, farligt avfall med mera. Även vatten/avlopp och reningsverk bör ingå i er modell över den hållbara staden.

Bidragen lämnas in den 9 mars, när tävlingsperioden är över. De kommer sedan att bedömas av Tekniska Verkens styrelse. Samtliga tävlingsbidrag ställs därefter ut i stadshuset under tre veckor.

Totalt delas fyra prischeckar ut, till ett sammanlagt värde av 25.000 kronor. Publiken kan under utställningen rösta på valfritt bidrag och sedan delas publikens pris ut.

 

Hur deltar man i tävlingen?

För att delta i tävlingen anmäler du din klass senast 12 januari via e-post till: info@tvab.kiruna.se

Skriv ”Årets vägvisare” i ämnesraden. Ange skola, klass, kontaktuppgifter till klasslärare och elevantal.

Vinstchansen är lika stor som kunskapsvinsten.

Lycka till!

 

Läs mer om Årets vägvisare 2017

Kreativa vinnare i Årets vägvisare 2017

Elever tävlar i Årets vägvisare

Tävla om fina priser i Årets vägvisare

Nyheter

Här är de rätta svaren från vår quiz på Kirunafestivalen

Visst var det lite klurigt att besvara våra tretton frågor? Det tyckte vi också men det är bra att lära sig och därför vill vi så klart att alla som var med i tävlingen ska få chansen att titta på de rätta svaren och kanske l...

Läs mer
  • Lördagsöppet på ÅVC den 25 maj

  • Vårvatten

  • Anbudsförsäljning smörjutrustning