Återvinn och vinn - Skoltävling för Kiruna kommuns femteklassare

Sopbil

Blir det din bild som får pryda våra sopbilar i sommar?

Vi bjuder in Kiruna kommuns alla femteklassare till en tävling på temat återvinning och avfallshantering. Att sortera är allas lott, hela samhället behöver minska den mängd avfall som produceras, tänka över konsumtionen och dessutom bli bättre på att sortera och återvinna allt som går.

Ett hållbart samhälle med en ren och bra miljö går hand i hand.
I Kiruna kommun är de flesta igång med att sortera sitt matavfall. Mycket av det som hamnar i hushållssoporna är material som borde återvinnas. Det kan vara tidningar och förpackningar av papper, plast, glas och metall samt farligt avfall som batterier och ljuskällor. Material som inte återvinns påverkar mängden utsläpp i vår miljö.

Genom att återvinna mer kan vi använda materialet om och om igen. Förutom att minska utsläppen hjälper vi till att hushålla med jordens resurser. Därför vill vi lyfta temat med återvinning och sortering även för er i skolorna.

Tävla med din klass!

Klasserna som deltar får i uppdrag att rita och designa en sopbil på temat återvinning och sortering samt utforma en kortare slogan eller ett budskap kopplat till temat.

Tre bidrag kommer att väljas ut och de får sedan pryda våra sopbilar som rullar i hela Kiruna kommun. De deltagande klasserna får skicka in flera bidrag per klass eller rita ett gemensamt bidrag, det avgör ni själva. Vinnarna utses av en jury som bland annat består av Tekniska Verkens renhållningschaufförer, styrelseordförande och vd.


Så här går det till

Rita era bidrag på ett vanligt vitt papper och skicka dem sedan till oss med post.
Vi behöver era bidrag senast den 23 april. Glöm inte att tillsammans med era bidrag skicka med kontaktuppgifter med skola, klass och namn.

Alltsammans skickas till:

Tekniska Verken
Skoltävling
981 85 Kiruna

Om ni istället väljer att rita på dator eller platta så kan ni skicka den digitala filen så högupplöst som möjligt via mejl till kommunikation@tvab.kiruna.se. Det går även bra att kontakta oss via mejl om ni har några frågor eller funderingar.

Häng med, vi ser fram emot era bidrag. Lycka till!

Senast uppdaterad •