Automatisk fakturering av företagsbesök på ÅVC

Kiruna återvinningscentral ÅVC

Automatiska sensorer känner av registreringsnumret och de fordon som är registrerade av företag kommer från och med 1 maj 2022 att faktureras för sitt besök på återvinningscentralen.

Från och med 1 maj 2022 införs ett system för att automatiskt fakturera företagsregistrerade fordon vid besök på Kiruna ÅVC.

Alla som besöker en återvinningscentral (ÅVC) måste betala för sitt besök men betalning sker på olika sätt beroende på om du är privatperson eller företag.

Som privatperson ingår fria besök på ÅVC i renhållningstaxan och det innebär att du kan besöka sorteringsrampen och lämna ditt sorterade avfall samt farligt avfall utan att betala något vid själva besöket.

Företag betalar för sitt besök

Företag och andra verksamheter är hjärtligt välkomna att besöka ÅVC men måste till skillnad från privatpersoner betala för sitt besök.

Det kostar att ta hand om avfallet vilket innebär att företag som inte betalar åker snålskjuts på renhållningskollektivet, det vill säga villakunder och privatpersoner som betalar för sin renhållning.

Automatisk faktura

Från och med 1 maj startar vi med automatisk fakturering för alla som kör företagsregistrerade fordon vid sitt besök på Kiruna ÅVC. Besöket registreras automatiskt, vilket görs med sensorer som läser av registreringsnumret.

Företaget får då en faktura på 225 kronor exklusive moms per besök på ÅVC.

Kontakta personal

Lämnar du privat avfall med din tjänste- eller förmånsbil måste du anmäla detta vid besöket, annars skickas en faktura till ditt företag.

Du behöver också kontakta personal på sorteringsrampen eller i receptionen om du vill lägga till en eventuell referens på dina kommande fakturor.

Befintliga klippkort krediteras

Om du har köpt ett klippkort men inte hunnit nyttja alla förbetalda besök kan du kontakta receptionen för att få dina återstående besök krediterade. Detta kan göras fram till 31 december 2022.

Ingen faktura till privatpersoner

Du som privatperson behöver inte oroa dig för några fakturor då privatägda fordon sorteras bort från den automatiska registreringen.

Senast uppdaterad •
FRÅGA OSS!